Wie ben ik?

Mijn naam is Ina Rozema. Ik ben getrouwd met John en woon net buiten het dorp Steenwijksmoer, in de gemeente Coevorden.
Na veel omzwervingen woon ik sinds 2009 weer op mijn “geboortegrond”. Hier geniet ik van het wonen op het platteland; de ruimte, de uitgestrektheid en de natuur. Regelmatig ben ik te vinden samen met onze hond in het veld of de bossen.

Het werken met mensen heeft mij op jonge leeftijd al getrokken. Ik wilde iets voor een ander kunnen betekenen. Het coachen/begeleiden van kinderen daar is waar mijn hart ligt. Ik vind kinderen echt, speels en vol humor.
Mijn werk en levenservaring hebben me gevormd. Een voor mij aansprekende visie, waar ik mee in aanraking kwam tijdens het werken met verstandelijk gehandicapten is ” het inleven in de handicap van degenen die je begeleidt, wat betekent dat je je inspant om hun talenten te leren zieP1000028n en te stimuleren” (Nieuw Woelwijck).
Mijn visie in het werken met kinderen is dat ieder kind speciaal is en er mag zijn, precies zoals hij is. Ik krijg energie van het begeleiden van “speciale” kinderen. Aansluiten bij hun ontwikkeling, het zien van de mogelijkheden van elk kind en deze zichtbaar maken voor hunzelf en voor ouders/begeleiders: daar sta ik voor!

Er volgde bij mij een zoektocht hoe kan ik mijn passie het werken met kinderen op eigen wijze vorm geven. Ik heb afscheid genomen van mijn werkgever en ben mijn hart gaan volgen. YokiCoe is ontstaan! Met kinderyoga draag ik uit waar ik in geloof: zie het unieke in een kind en maak op een positieve manier gebruik van wat ieder kind kan: speel, beweeg en ontspan! Mijn wens is om kinderyoga aan te bieden aan kinderen met een “beperking” zowel thuis als binnen zorginstellingen en woonvoorzieningen.  In de toekomst specialiseer ik me hier graag verder in.DSCN9651

Speels, nuchter, enthousiast, inventief en aansluiten bij de ontwikkeling/beleving van een kind, zijn kwaliteiten die ik meebreng tijdens mijn lessen.