Wat is kinderyoga?

In deze tijd komt er veel op kinderen af : mogen kinderen nog wel kind zijn?
De maatschappij stelt veel eisen: kinderen moeten steeds jonger steeds meer. Waar blijft het kinderspel?
Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind.
Hiernaast krijgen kinderen te maken met veel keuzes : activiteiten, sociale contacten,  t.v., computer, mobiele telefoon.

Kinderyoga biedt kinderen handvatten om te filteren en bij zichzelf te blijven: rust te zoeken of juist actief worden.

Yoga is een oosterse wetenschap en leerwijze. Yoga is geen godsdienst. Yoga staat voor het in balans brengen van lichaam en geest en betekent verbinding.
Verbinding tussen het denken, het voelen en het bewegen. Zo werk ik met kinderyoga spelenderwijs aan balans en evenwicht tussen het hoofd, de emoties en het lichaam.koeien_04

Kinderyoga is anders dan yoga voor volwassenen. Binnen de yoga zijn verschillende stromingen. Yoga voor kinderen werkt met hatha yoga.
Deze vorm van yoga is een fysieke variant, die vooral bestaat uit lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama’s).

Yoga hoeft niet zweverig te zijn; ik geef de kinderyoga op een speelse en nuchtere manier. Ik hou van doen en ben praktisch ingesteld. We doen vaak oefeningen die ervoor zorgen dat je met beide benen juist steviger op de grond komt te staan!

Een kinderyoga les kenmerkt zich door een afwisseling van dynamisch bewegen en rustmomenten. Naast aangepaste yoga oefeningen en spelvormen, wordt er in de les aandacht besteed aan de sociaal emotionele ontwikkeling. Door yoga oefeningen worden kinderen zich op speelse wijze bewust van bijvoorbeeld hun ademhaling of leren het verschil te zien tussen spanning en ontspanning. Kinderyoga is een combinatie van hatha yoga en spel. In de yogalessen die ik geef, staat het spel centraal. Plezier staat tijdens de lessen voorop!

Wil je meer weten, neem dan gerust contact op.