De naam

De naam YokiCoe:

Ligt lekker in het gehoor, maar wat betekent het nou? De Yo van YokiCoe is afgeleid van het woord Yoga. Een yogi is een beoefenaar van yoga.
De ki van YokiCoe zijn de begin letters van het woord kinderen. Yoga voor kinderen!

De Coe staat voor Coevorden en omstreken. Coevorden is een stad en gemeente in het Zuid, Zuid-Oosten van de Provincie Drenthe. In het Nedersaksisch praat men over Koevern.
De eerste schriftelijke vermelding spreekt men van Koevoorde: een plaats waar boeren hun koeien, via een doorwaadbare plek, door een rivier lieten gaan.*

Dus yoga voor kinderen uit Coevorden en omstreken! YokiCoe

Het logo YokiCoe:

In het logo zie je een koe. Veel (kinder)yoga houdingen zijn op dieren gebaseerd. Bijvoorbeeld heb je de hond, de kat, en dus ook de koe.

Yoga komt oorspronkelijk uit India. De koe draagt een tulband. De tulband heeft een Aziatische oorsprong en is verweven met India. De tulband wordt gedragen ter bescherming van zon en zand.

In het logo staat een lotus. De lotus is een waterplant met roze bloemen. De plant wortelt in een moerasachtige bodem, zonder dat de bladeren en de bloemen er modderig uit zien.
Daarom wordt de lotus als symbool van zuiverheid gezien. Het zelfreinigend vermogen van de bladeren wordt wel het lotuseffect genoemd; water en vuil hechten zich niet aan de plant.*

 

 

 

 

 

 

* bronvermelding: wikipedia