Nieuwsbrief juli 2014

Hallo allemaal,

Heerlijk zomervakantie! Even geen school, werk, sport maar tijd vrij maken voor vakantie, natuur, lekker niets doen…
Je af en toe vervelen blijkt heel goed te zijn: zonder een bepaalde mate van verveling kun je niet tot een inventieve oplossing komen. Ook leidt verveling ertoe dat je zelf kunt beslissen wat je wilt gaan doen; het initiatief komt uit jezelf!
bij YokiCoe kinderyoga zijn er tijdens de zomervakantie geen lessen. De eerste cursus kinderyoga in Coevorden is afgerond en ik kijk terug op een fijne cursus waarbij we op avontuur zijn gegaan naar o.a. de piraten, het circus en het thema anders zijn aan bod is gekomen.

In de zomervakantie vinden er workshops op een geweldige locatie plaats. YokiCoe kinderyoga werkt hierbij samen met Crea Mea.
Tijdens deze zomerse workshops zijn we creatief, gaan we spelen en ontspannen. Jullie mogen een creatie maken van natuurlijke, vrolijke materialen. Ook beleven we in de buitenlucht een zomers avontuur: we gaan o.a. spelen met de spelparachute en doen concentratie- en ademspelletjes.
Wanneer: woensdag 16 juli en donderdag 17 juli van 14.00 – 16.00
Wie: leeftijd 6 t/m 11 jaar.
Bijdrage: €12,50 (inclusief materialen, drinken en lekkers)
Waar: Veenschapsweg 38, Steenwijksmoer.
Wil je het meebeleven, geef je op tijd op, dan reserveren we een plekje voor je!

Na de vakantie starten de lessen kinderyoga, ouder-kindyoga weer!
Nieuw is de Pilot Tieneryoga!
Yoga voor jongeren van 12 tot 15 jaar : De lessen bestaan uit yogaoefeningen: yogahoudingen en ademoefeningen en droommeditaties.
Met een vleugje mindfulness: bewust aandacht hebben voor de dingen die je doet. Tieners vinden door deze oefeningen meer innerlijke rust en kracht in hun dagelijks leven.

Nieuw zijn de lessen Peuterspel&yoga
Voor ouder en peuter van 2 tot 4 jaar. Deze lessen zijn korter, speelser en dynamischer dan de ouder-kind lessen.

Zomeractie:
voor de cursussen: ouder-kindyoga, peuterspel & Yoga en kinderyoga 10% korting
(bij opgave voor 10 augustus)

Graag vertel ik je meer over de lessen!

Voor opgave/meer informatie: info@yokicoe.nl  of 06-11050789

Tijdens mijn lessen ligt de nadruk op het spelen. Een belangrijke eigenschap van spelen is dat een kind hierin zijn eigen regels en niet die van de buitenwereld hoeft te volgen, een kind is actief bezig en beleeft plezier aan het spel! Spelen levert een belangrijke bijdrage aan een gezonde ontwikkeling naar emotionele stabiliteit.  Het kinderspel speelt dus een belangrijke rol in de kinderontwikkeling.* Zoals Einstein al zei “Play is the highest form of research”

Ik wens jullie een fijne zomer vol spel, ontspanning en plezier!

 

Een zonnige groet,

Ina

 

* Bronvermelding : De ontwikkeling van het kind – Frank C. Verhulst